理学院在第十七届十堰市自然科学优秀学术论文奖评选中喜获佳绩

作者:熊永臣 时间:2020-12-22 点击数:

近日,十堰市科学技术协会公布了2020年第十七届十堰市自然科学优秀学术论文奖评选情况。理学院在此次评选中收获佳绩,共计11篇论文获奖,其中一等奖3篇,二等奖5篇,三等奖3篇。据了解,十堰市自然科学优秀学术论文奖是由市科协、市人事局、市科技局共同设立,每两年进行一次的奖项。旨在活跃学术思想,繁荣科学技术事业,促进学科发展和人才成长,有效地为十堰科技、经济和社会协调发展服务,主要遴选范围是自然科学以及自然科学与社会科学交叉的新兴学科的学术论文。

理学院在此次评选中共计申报论文12篇,获奖率达到91.67%。获得一等奖的三篇论文包括黄海铭教授作为第一及通讯作者的、题为《High spin polarization in formamidinium transition metal iodides: first principles prediction of novel half-metals and spin gapless semiconductor》的论文,该论文20198月发表在Physical Chemistry Chemical Physics上。以及李星星老师作为第一作者的、题为《An ultrahigh energy density flexible asymmetric microsupercapacitor based on Ti3C2Tx and PPy/MnO2 with wide voltage window》的论文,该论文于20208月发表在Advanced Materials Technologies上。另一篇论文题为《Emergent electronically-controllable local-field -inducer based on a molecular break-junction with magnetic radical》,熊永臣教授是该论文的第一及通讯作者,论文以Communication的形式发表在Physical Chemistry Chemical Physics上,理学院周望怀、李伟、黄海铭、Amel Laref(外聘)、南楠、张俊,杨俊涛等教师参与了该论文。

其它获奖论文包括:

论文题目

获奖情况

1

Transformation of   frequency chirped two-dimensional finite Olver Gaussian beam through sandwich   structured slab

靳龙

2

Self-Healing Microsupercapacitors   with Size-Dependent 2D MXene

李星星

3

Electronic, magnetic   and optical properties of MnPX3 (X=S, Se) monolayers with and without   chalcogen defects: a first-principles study

杨俊涛

4

Synchronously voltage-manipulable   spin reversing and selecting assisted by exchange coupling in a monomeric   dimer with magnetic interface

熊永臣、周望怀、南楠、马亚楠、李伟

5

Preparing   multiparticle entangled states of nitrogen-vacancy centers via adiabatic   ground-state transitions

周原

6

线性斜积半流的一致指数稳定性的若干刻画

岳田

7

B-valued Martingale   Hardy Lorentz-Karamata spaces

刘开拓

8

Mapping time series   into complex networks based on equal probability division

张泽麟

三等奖

地址:湖北省十堰市车城西路167号湖北汽车工业学院第一教学楼
邮编:442002    电话:0719-8238205     Email:
huatlxy@163.com
网站管理员电话:0719-8238415     Eamil:20060025@huat.edu.cn

您好!您是第个访问本站的人!